header

Bel mij!

Op zoek naar een maatwerk re-integratie 1e of 2e spoor traject? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!


 

Re-integratie eerste spoor is aan de orde indien uw zieke medewerker binnen de eigen organisatie gaat reintegreren. Dit is veelal niet alleen een kwestie van "gewoon weer beginnen". Dit proces vraagt om specifieke aandacht en begeleiding waarvoor de juiste kennis en voldoende tijd beschikbaar dienen te zijn. Door met onze professionele en ervaren re-integratiedeskundigen te gaan samenwerken, bent u verzekerd van de juiste stappen op het juiste moment. Daardoor zal de kans aanzienlijk toenemen dat re-integratie 1ste spoor succesvol wordt afgerond.

Re-integratie tweede spoor is aan de orde indien een medewerker langdurig ziek is en er binnen de eigen organisatie geen andere, passende functie voor hem beschikbaar is. De Wet Verbetering Poortwachter verplicht in dat geval om een re-integratie tweede spoor traject op te starten. Dit vraagt om specifieke deskundigheid en kan een eventuele loonsanctie voorkomen.

Loonsanctie vraagt om snelle actie. Tijd kost immers veel geld. Heeft u volgens het UWV niet genoeg gedaan aan de re-integratie van uw zieke werknemer? En vraagt uw werknemer een WIA-uitkering aan? Dan kan het UWV u een loonsanctie opleggen*. Dit houdt in dat u als werkgever maximaal 1 jaar langer 70% van het loon van uw zieke werknemer door moet betalen (derde ziektejaar).