header

Bel mij!

Als uw medewerker moet re-integreren (re-integratie eerste spoor of re-integratie tweede spoor) of u moet om een andere reden afscheid van hem nemen, heeft de inschakeling van een re-integratiebureau absolute meerwaarde. Door goede advisering en begeleiding is de kans op een succesvol resultaat immers het grootst.

Onze re-integratie en outplacement trajecten bieden u als werkgever of HR medewerker het maatwerk waarmee uw medewerker(s) en u het beste geholpen zijn.

Onze dienstverlening biedt oplossingen bij:

Re-integratie 1e spoor: voor terugkeer binnen de eigen organisatie

 Re-integratie 2e spoor: als terugkeer van uw zieke medewerker binnen de eigen organisatie (wellicht) niet mogelijk is en u vanuit de Wet Verbetering
   Poortwachter een tweede spoor traject moet
opstarten.

Outplacement: in het geval een medewerker uw organisatie dient te verlaten

Onze aanpak bestaat uit:

Omscholing: unieke scholingstrajecten als opstap naar een nieuw vakgebied of hernieuwde kennis en vaardigheden om terug te keren in een 'oud' vakgebied.

Deze aanpak biedt met name uitkomst indien de medewerker door fysieke of psychische klachten niet meer (duurzaam) kan terugkeren in het eigen werk, een loopbaanswitch wil maken of wanneer er sprake is van een kennisachterstand/ verouderde kennis om terug te keren in een 'oud' vakgebied.

Coaching:individuele begeleiding ter ondersteuning bij het verwerven van een passende baan of in het kader van loopbaanorientatie.

Wij hebben ruime ervaring met de begeleiding van diverse doelgroepen, waaronder laag- en hoogopgeleiden, 45+ en gedeeltelijk arbeidsongeschikten.

Wilt u onze eigen-wijze en voortvarende aanpak ook ervaren?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.

Bel: 026-355 72 77
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of laat ons contact met u opnemen: contactformulier