header

Bel mij!

Er kunnen diverse redenen zijn om aan het volgen van een omscholing te denken. En wat de reden ook is (re-integratie, outplacement, herintreden), het kan een uitstekende mogelijkheid zijn om jouw arbeidsmarktkansen aanzienlijk te vergroten en om weer (of meer) kans te maken op een betaalde baan. Maar om een goede keuze te kunnen maken zijn er wel een aantal zaken om eerst bij stil te staan. Om jou hierbij te helpen hebben we vijf tips voor jou.

1: Ga erover lezen

Als je niet precies weet wat je leuk vindt om te gaan doen, adviseren wij je om dit eerst uit te zoeken. Je kunt dat doen door te gaan lezen over verschillende onderwerpen en thema's. Er zijn ook diverse boeken geschreven over loopbaankeuzes die interessant voor je kunnen zijn.

2: Win informatie in

Wanneer je iets hebt bedacht wat jou leuk lijkt om te doen, win dan informatie in. Je kunt over dat beroep meer te weten komen door familie, vrienden en kennissen te vragen welke ervaring zij hiermee hebben. Zij kunnen je vaak een goed beeld geven van het door jou gewenste beroep.

3: Doe een (online) test

Ook het doen van een test kan enorm veel inzicht geven. Je kunt bijvoorbeeld een beroepentest doen om erachter te komen welke beroepen bij jou passen. Daaruit kun je dan weer opmaken welke opleiding of omscholing daarvoor nodig is. Online worden er diverse beroepentesten aangeboden. Je kunt o.a. terecht op www.werk.nl/werk_nl/werknemer/solliciteren/test

4: Welke studie aanpak past bij jou?

Bepaal welk soort omscholing en welke aanpak het beste geschikt is voor jou. Het is een groot verschil of je 21 of 52 jaar bent en mensen zijn nou eenmaal verschillend in de wijze waarop zij het beste kunnen leren en zich kunnen ontwikkelen. Zoek een opleiding die je met gelijkgestemden kunt volgen.

5: Ga in gesprek met aanbieders

Als je een richting op het oog hebt, ga dan in gesprek met de opleider. Vraag een oriënterend of intakegesprek aan om meer informatie in te winnen over de werkwijze, kosten, tijdsduur, mede studenten, slagingsmogelijkheden, kansen op werk, certificering, etc.

Succes

Om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken en om uiteindelijk het gewenste resultaat te kunnen bereiken, is het dus zaak om je goed te oriënteren. Wij zijn er van overtuigd dat bovenstaande tips je daarbij kunnen helpen. Als je meer wilt weten over de omscholingen die InterTransfer aanbiedt, neem dan gerust contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 026 – 355 72 77.

omscholing vijf tips